Bemutatkozás

Votisky Petra vagyok, expat-feleség, coach, HR szakember és pszichológus.


Miért indítottam ezt a blogot...
Budapesten születtem, de férjem munkája Bukarestbe sodort, ahol több, mint 4 évet töltöttem. Most fél lábbal Romániában fél lábbal, Magyarországon élek és úgy tűnik, hogy hamarosan megismerhetek egy harmadik országot is. Ez még titok. ;-)
Külföldön átéltem a beilleszkedés mindenféle fázisát, megküzdöttem a kulturális sokkal és a karrierváltás/folytatás kihívásaival.


Azt gondolom, hogy nőként külföldön élni, beilleszkedni, gyereket nevelni vagy akár dolgozni felvet számos speciális, csak RÁNK jellemző kérdést, problémát.


Ebben a blogban szeretném megosztani a tapasztalataimat azokkal a nőkkel, akik jelenleg külföldön élnek, vagy tervezik, hogy külföldre költöznek. Szeretnék teret biztosítani a közös ötletelésre, egymás támogatására is.


Egy kicsit a szakmai hátteremről....
Eredeti végzettségem szerint klinikai szakpszichológus vagyok. Éveken át dolgoztam nevelési tanácsadóban gyerekekkel és anyákkal, illetve terapeutaként magánrendelésemen, ahol felnőtt és gyerek pácienseim is voltak.


Dolgoztam emellett több évet fejvadászként és HR tanácsadóként. Karrierjükben elbizonytalanodott embereknek segítettem megtalálni a megfelelő utat és megszerezni olyan állást, amelyben boldognak érzik magukat.


Jelenleg az Erickson College International képzésére járok, ahol megoldásközpontú coaching módszertant tanulok.


Ha még többet szeretnél tudni rólam, akkor klikk ide.


Ha levelet írnál: a nokkulfoldon@gmail.com címen érhetsz el.